Werkwijze

Na aanmelding via het contactformulier krijg je een aantal vragenlijsten toegestuurd die je voor de intake invult. Hierdoor kan de intake in de meeste gevallen binnen 1 gesprek worden afgerond. Als je wordt verwezen door je huisarts vraag ik je om ook de verwijsbrief op te sturen, via cliëntenlogin (een beveiligde mailomgeving). Hierna maken we een afspraak voor de intake. 

Tijdens de intake maken we kennis en staan we verder stil bij je klachten en hulpvraag. In het adviesgesprek bespreek ik de uitkomsten op de vragenlijsten, de diagnose en het behandelplan met je. Als het klikt en je kunt je vinden in het advies, starten we met de behandeling. Als ik denk dat je beter geholpen kunt worden door een andere behandelaar of met een ander aanbod, geef ik je daar ook advies over. 

Ik ben gespecialiseerd in ACT. Lees hier meer over deze therapievorm.  

N.B. In de middag vinden de sessies in principe buiten wandelend plaats, vanaf de parkeerplaats bij landgoed Heidestein ter hoogte van Prinses Margrietlaan 369, bereikbaar via Hoog Kanje. 

Therapievorm

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 

Dit is een zogenaamde 'derde generatie' Cognitieve Gedragstherapie (CGT) die niet zozeer gericht is op specifieke 'stoornissen' maar op de onderliggende processen die bij alle psychische klachten een rol spelen. 

ACT is erop gericht om je te helpen een zo rijk en waardevol mogelijk leven te leiden, door:  

  • Je psychologische vaardigheden te leren die je in staat stellen om effectief om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens, met aandacht aanwezig te zijn, je te verbinden met wat je doet en de aspecten van het leven die voldoening geven te waarderen en ervan te genieten.  

  • Te ontdekken wat echt belangrijk en betekenisvol voor je is, wat jouw waarden zijn, en je hierdoor te laten motiveren en leiden om de dingen te gaan doen die je leven zullen verrijken en verbeteren.

Er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit door aandacht te besteden aan onderstaande zes kernprocessen: 

 

Cliënten krijgen oefeningen mee waarmee ze tussen de sessies door zelf aan de slag kunnen.