Breathe

Stoppen met roken

Waarschijnlijk heb je al vaker pogingen gedaan om te stoppen met roken en is dit ook wel eens voor korte of lange tijd gelukt, waarna je weer eens bent begonnen met af en toe roken en de verslaving binnen de kortste keren weer terug was met alle nadelige effecten voor je gezondheid en leven erbij. En daarom ben je er nu klaar mee, en klaar voor om helemaal met roken te stoppen. 

 

Als je hulp wilt bij het definitief en volledig stoppen met roken, kun je je aanmelden voor dit Stoppen met roken traject wat bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Voortraject: Een online module ontwikkeld door Minddistrict/ Evie waarin de volgende belangrijke onderwerpen aan bod komen: het analyseren van je rookgedrag, het in kaart brengen van risicosituaties en het aanpakken van vervelende gedachtes. In elke sessie krijg je wat informatie en zul je aan de slag gaan met oefeningen. Op deze manier zul je meer praktische handvatten krijgen om je te ondersteunen bij het stoppen met roken. 

  • Een hypnotherapie sessie gericht op het stoppen met roken, door positieve associaties te ontwikkelen bij het zijn van een niet-roker en deze keuze op een dieper gevoelsmatig niveau te maken, waardoor stoppen makkelijker wordt. 

  • Natraject: Een ondersteunende hypnotherapie audio gericht op stoppen met roken die hierna aan je wordt opgestuurd en die je de eerste week dagelijks luistert en daarna naar behoefte. Bovendien houdt je toegang tot de module en de rest van de zelfhulp catalogus van Evie (waaronder ontspanningsoefeningen en mindfulness).

N.B. Boek de sessie over minimaal twee weken zodat je voor die tijd de online module afgerond kunt hebben, wat een voorwaarde is voor het doorgaan van de sessie.