top of page
20190722_100504_edited.jpg

Beter leren voelen

Psychotherapie

Veel cliënten hebben het gevoel in overlevingsmodus te staan en niet meer echt te leven. Je ervaart een muur ten aanzien van anderen en jezelf of je wordt juist regelmatig overspoeld door emoties.

Psychische klachten worden vaak veroorzaakt door traumatische of pijnlijke ervaringen die het fight-flight systeem hebben geactiveerd en zorgen voor chronische stress en slechter lichamelijk en geestelijk functioneren. Voortdurende zelfkritiek of worstelen met pijnlijke emoties veroorzaakt ook stress. 

Mijn doelstelling is om je te helpen je weer veilig en ontspannen te voelen zodat je je weer kunt voelen, pijnlijke ervaringen ruimte kunt geven en beter kunt verwerken, je inzicht in jezelf krijgt en gewenste eigenschappen kunt ontwikkelen.

Hiervoor kunnen we gebruik maken van oefeningen uit verschillende methodes waaronder Acceptance and Commitment Therapy (ACT) hypnotherapie en EMDR. 

Daarnaast vind ik het belangrijk om mensen te leren hoe ze zelf het contact met zichzelf kunnen onderhouden en verbeteren. 

Cliënten die na een therapie traject een manier zoeken om de behaalde resultaten vast te houden en deze vaardigheden te blijven oefenen, kunnen ook eens kijken bij het imaginatie aanbod. 

Kortdurend, ervarings- en oplossingsgericht

Psychotherapie bestaat meestal uit individuele sessies in een frequentie van 1 sessie van ongeveer 90 minuten per een of twee weken. De afspraken zijn in principe in de praktijk maar het is ook mogelijk om een wandelsessie af te spreken (Landgoed Heidestein). 

De sessies wordengecombineerd met oefeningen die je thuis doet (e-health platform Evie) en/ of zelfstandige EMDR sessies (EMDR VR ontwikkeld door Psylaris). 

Evie beschikt over een groot aanbod wetenschappelijk onderzochte en bewezen effectieve begeleide modules gericht op bepaalde klachten of doelen. Des te meer je in je dagelijks leven toepast en oefent, des te meer resultaat je kunt verwachten.

Werkdagen: dinsdag, woensdag (9.00 - 12.00), donderdag en vrijdag.

Actuele wachttijd: 

Generalistische Basis GGZ: Aanmeldstop

Specialistische GGZ: Aanmeldstop

Mail me graag even als je op de hoogte gehouden wilt worden wanneer er weer plek komt. 

LVVP Folder met informatie voor cliënten bij een vrijgevestigd psychotherapeut

bottom of page