Heidestein.jpg

Psychotherapie

Wanneer je last hebt van psychische klachten kun je je aanmelden voor psychotherapie. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van depressieve- of angstklachten, overbelasting, klachten na een traumatische ervaring, verslaving of persoonlijkheidsproblematiek. 

Beter leren voelen

Veel psychische klachten zijn ontstaan naar aanleiding van gebeurtenissen die je niet goed hebt kunnen verwerken en hebben geleid tot ofwel overmand worden door negatieve gedachtes en gevoelens en/ of juist weinig meer voelen. Veel cliënten herkennen het gevoel 'in overlevingsmodus' te staan, niet meer echt en voluit te leven. 

Mijn doelstelling is om je te helpen beter te voelen zodat je meer inzicht in jezelf krijgt, ervaringen beter verwerkt worden, je je meer bewust wordt van jouw gevoelens van moment tot moment en met wat voor jou het leven zinvol maakt.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende therapievormen en methodes zoals ACT (mindfulness, zingeving), hypnotherapie en EMDR.

Daarnaast bied ik online trainingen aan en maak gebruik van het

e-health platform van Evie dat een groot aanbod van protocollaire modules heeft ontwikkeld (onder meer op basis van CGT) op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit geeft cliënten de mogelijkheid om op hun eigen moment en tussen de sessies door aan de slag te gaan.  

Ook is het mogelijk om naast de sessies begeleide mindfulness of relaxatie oefeningen en begeleide EMDR sessies te volgen (met behulp van VR bril/ Psylaris).