20190722_100504_edited.jpg

Beter leren voelen

Psychotherapie

Veel cliënten hebben het gevoel in overlevingsmodus te staan en niet meer echt te leven. Je ervaart een muur ten aanzien van anderen en jezelf of je wordt juist regelmatig overspoeld door emoties.

Psychische klachten worden vaak veroorzaakt door traumatische of pijnlijke ervaringen die het fight-flight systeem hebben geactiveerd en zorgen voor chronische stress en slechter lichamelijk en geestelijk functioneren. Voortdurende zelfkritiek of worstelen met pijnlijke emoties veroorzaakt ook stress. 

Mijn doelstelling is om je te helpen je weer veilig en ontspannen te voelen zodat je pijnlijke ervaringen ruimte kunt geven en beter kunt verwerken, je inzicht in jezelf krijgt en gewenste eigenschappen kunt ontwikkelen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van oefeningen uit verschillende methodes waaronder Acceptance and Commitment Therapy (ACT) hypnotherapie en EMDR. 

Daarnaast vind ik het belangrijk om mensen te leren hoe ze zelf het contact met zichzelf kunnen verbeteren, ze handvatten hiervoor te geven. 

Cliënten die na een therapie traject een manier zoeken om de behaalde resultaten vast te houden en deze vaardigheden te blijven oefenen, kunnen eens kijken bij mijn imaginatie aanbod. 

Kortdurend, diepgaand, ervarings- en oplossingsgericht

Psychotherapie bestaat meestal uit individuele sessies in een frequentie van 1 sessie van ongeveer 90 minuten per een of twee weken gecombineerd met oefeningen die je thuis doet (e-health platform Evie).

Evie beschikt over een groot aanbod wetenschappelijk onderzochte en bewezen effectieve begeleide modules gericht op bepaalde klachten of doelen. Na afronding hiervan blijf je tot een jaar toegang houden tot de zelfhulpmodules (zoals leren ontspannen, mindfulness). 

Je kunt direct een intake boeken via de online agenda. Hierna krijg je een intakeformulier en korte klachtenvragenlijst toegestuurd die je samen met de verwijsbrief terug mailt voor de intake. 

Als je vragen hebt voordat je de intake plant, mail me dan even. 

N.b. Er is alleen ruimte voor kortdurende trajecten (ongeveer 8 sessies). 

De sessies vinden meestal plaats in de ochtend (tussen 9.00 en 12.00) in de praktijk, van maandag t/m vrijdag. Het is ook mogelijk om af en toe een wandelsessie af te spreken in de middag. 

Actuele wachttijd: 

  • Specialistische GGZ: Aanmeldstop. Neem even contact met me op als je bericht wilt krijgen als er weer plek is. 

  • Generalistische Basis GGZ: Afhankelijk van onze agenda's. Wanneer je een intake online boekt, zie je direct wanneer ik plek heb. Na de intake duurt het max 10 weken voordat je kunt starten met psychotherapie. 

LVVP Folder met informatie voor cliënten bij een vrijgevestigd psychotherapeut