"Rustig en begripvol." "Empathisch en meelevend." "Intelligent, goed in adviseren." Letterlijke citaten van cliënten, die mooi aangeven hoe ik mijn werk sta. 
 

Ik ben Aukje Beekhuijzen (’80), in ’05 afgestudeerd als psycholoog WO waarna ik een paar jaar heb gewerkt als psychodiagnostisch medewerker tot ik van ’07 tot ’09 de opleiding tot gz-psycholoog heb gevolgd en van ’09 tot ’13 de opleiding tot psychotherapeut BIG. Tijdens deze opleidingen heb ik gewerkt bij het Nederlands Psychoanalytische Instituut, wat in de laatst paar jaar opging in NPI specialist in persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van Arkin, een grote GGZ instelling in Amsterdam.

Hoewel er in de eerste jaren van mijn opleiding en werken nog veel aandacht was voor het verhaal en de cliënt als volledig persoon, werd de nadruk op diagnoses stellen en protocollair werken steeds sterker en was er steeds minder tijd voor reflectie door te volle agenda’s. Cliënten vonden het onprettig om regelmatig te moeten wisselen van behandelaar, bijvoorbeeld bij de overgang van de intakefase naar behandelfase of naar een ander zorgprogramma. Daarnaast waren de wachttijden voor aanvang van de intake en therapie vaak lang.

Omdat ik me realiseerde dat ik anders wilde werken ben ik in ’13 gestart als vrijgevestigd psychotherapeut. Ik zie een cliënt niet als diagnose maar als persoon, wil aandacht geven aan jouw verhaal en je helpen op de best passende manier op dat moment, in overleg met jou.  

Ik ben ervan overtuigd dat therapie verder moet gaan dan alleen praten over het probleem en de mogelijke oorzaken en oplossingen hiervan. Vaak weten mensen wel ongeveer wat het probleem is of dat een bepaalde opvatting over zichzelf niet klopt, maar lukt het ze niet om het daadwerkelijk anders te ervaren.

 

Daarom ben ik me gaan verdiepen in aanvullende methodes waarin meer de nadruk ligt op ervaren, je lichaam en geest tot rust brengen en het contact met je emoties en onderbewuste herstellen, zoals meditatie en hypnotherapie.

Wanneer je contact leert maken met je onderbewuste of emotionele brein krijg je toegang tot onderliggende emoties die je denken en gedrag sturen, en kun je deze erkennen, loslaten en transformeren. Daarom doen we tijdens de therapie regelmatig een oefening die je helpt om toegang te krijgen tot je emoties en waardoor je meer inzicht krijgt in wat er onbewust speelt en wat je nodig hebt. Je doet hierdoor een nieuwe positieve ervaring op.

Als je eerdere therapie hebt gevolgd die meer gericht was op praten en cognitief inzicht krijgen of veel zelfhulpboeken hebt gelezen maar blijft steken bij cognitief inzicht, kan ik je waarschijnlijk helpen om weer verder te komen: je weer in verbinding te voelen met jezelf, jezelf te accepteren en waarderen en weer voller te kunnen leven.

 

Opleidingen:

 

  • Opleiding tot gz-psycholoog van 2 jaar, RINO Amsterdam  

  • Opleiding tot psychotherapeut BIG van 3,5 jaar, RINO Amsterdam

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT) cursus, Gijs Jansen

  • Imaginatie therapie, aantal cursussen, School voor imaginatie

  • EMDR Basiscursus, Peter Baldé

  • Symbooldrama 3-jarige opleiding, Vereniging symbooldrama

  • Opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut, Hypnoworld

.

Aukje-5007_edited_edited.jpg

Luisteren. Horen. Zien.
Over mij