top of page

"Rustig en begripvol." "Empathisch en meelevend." "Intelligent, goed in adviseren." Letterlijke citaten van cliënten, die mooi aangeven hoe ik mijn werk sta. 
 

Ik ben Aukje Beekhuijzen (’80), in ’05 afgestudeerd als psycholoog WO waarna ik een paar jaar heb gewerkt als psychodiagnostisch medewerker tot ik van ’07 tot ’09 de opleiding tot gz-psycholoog heb gevolgd en van ’09 tot ’13 de opleiding tot psychotherapeut BIG. Tijdens deze opleidingen heb ik gewerkt bij het Nederlands Psychoanalytische Instituut, wat in de laatst paar jaar opging in NPI specialist in persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van Arkin, Amsterdam.

In de loop van de jaren werd destijds de nadruk op diagnostiek en protocollair werken sterker, werden de agenda's voller en was er minder tijd voor reflectie en overleg. Daarnaast moesten cliënten regelmatig wisselen van behandelaar zoals bij de overgang van intake naar behandeling of bij wisseling van een type behandeling gericht op bepaalde problematiek. 

Omdat ik me realiseerde dat ik anders wilde werken ben ik in ’13 gestart als vrijgevestigd psychotherapeut. Ik wil aandacht geven aan jou als persoon, waar je vandaan komt, maar nog meer aan waar je naartoe wilt, wat je graag wil ontwikkelen. Op de best passende manier op dat moment, en altijd in overleg met jou. 

Ik ben ervan overtuigd dat therapie verder moet gaan dan alleen praten over het probleem en de mogelijke oorzaken en oplossingen hiervan. Vaak weten mensen wel ongeveer wat het probleem is of dat een bepaalde opvatting over zichzelf niet klopt, maar lukt het ze niet om zich anders te gaan voelen. 

 

Daarom ben ik me gaan verdiepen in aanvullende methodes waarin meer de nadruk ligt op ervaren, je lichaam en geest tot rust brengen en het contact met je emoties en onderbewuste herstellen. 

Wanneer je contact leert maken met je onderbewuste of emotionele brein krijg je toegang tot onderliggende emoties die je denken en gedrag sturen, en kun je deze erkennen, loslaten en transformeren. Je doet hierdoor een nieuwe, positieve ervaring op.

Als je eerdere therapie hebt gevolgd die meer gericht was op praten en cognitief inzicht krijgen of veel zelfhulpboeken hebt gelezen maar blijft steken bij cognitief inzicht, kan ik je waarschijnlijk helpen om weer verder te komen.  

 

Opleidingen:

 

  • Opleiding tot gz-psycholoog van 2 jaar, RINO Amsterdam  

  • Opleiding tot psychotherapeut BIG van 3,5 jaar, RINO Amsterdam

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT) cursus, Gijs Jansen

  • Imaginatie therapie, aantal cursussen, School voor imaginatie

  • EMDR Basiscursus, Peter Baldé

  • Symbooldrama 3-jarige opleiding, Vereniging symbooldrama

  • Opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut, Hypnoworld

.

Aukje-5007_edited_edited.jpg

Luisteren. Horen. Zien.
Over mij

bottom of page