top of page

Mijn naam is Aukje Beekhuijzen (’80). Ik ben in ’05 afgestudeerd als psycholoog, master Klinische Psychologie, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna heb ik een paar jaar gewerkt als psychodiagnostisch medewerker. Van '07 tot '09 heb ik de opleiding tot gz-psycholoog gevolgd en van '09 tot '13 de opleiding tot psychotherapeut-specialist (BIG). 

Tijdens deze opleidingen heb ik gewerkt bij het Nederlands Psychoanalytische Instituut wat later is opgegaan in NPI (gespecialiseerd in persoonlijkheidsproblematiek), onderdeel van Arkin in Amsterdam. 

Destijds werd in de loop van de jaren de nadruk op diagnostiek en protocollair werken sterker, werd de agenda voller gepland en was er minder tijd voor reflectie en overleg. Cliënten moesten regelmatig wisselen van behandelaar zoals bij de overgang van intake naar behandeling of bij de wisseling van de soort behandeling die was gericht op een bepaalde problematiek. 

Omdat ik anders wilde werken ben ik in ’13 gestart als vrijgevestigd psychotherapeut. Ik wil aandacht geven aan jou als persoon, aan waar je vandaan komt en nog meer aan waar je naartoe wilt, wat je graag wil ontwikkelen. Op de best passende manier op dat moment en altijd in overleg met jou. 

Ik ben ervan overtuigd dat therapie verder moet gaan dan alleen praten over het probleem en de mogelijke oorzaken en oplossingen hiervan. In de praktijk worstelen de meeste mensen met het kunnen doorvoelen en helen van pijnlijke emoties, lijden ze onder de pogingen tot controle hierover en willen mensen weer een goede relatie met zichzelf krijgen. Zodat ze weer in harmonie met zichzelf (en anderen) kunnen leven. 

Daarom ben ik me gaan verdiepen in aanvullende methodes waarin de nadruk ligt op ervaren, het contact met je gevoelens en onderbewuste herstellen. 

Als je eerdere therapie hebt gevolgd die vooral gericht was op praten en cognitief inzicht krijgen en daarin een grens bereikte, kan ik je waarschijnlijk helpen om weer verder te komen.  

 

Opleidingen:

 

  • Opleiding tot gz-psycholoog, RINO Amsterdam  

  • Opleiding tot psychotherapeut-specialist (BIG), RINO Amsterdam

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Gijs Jansen

  • Imaginatie therapie, School voor imaginatie

  • EMDR Basiscursus, Peter Baldé

  • Symbooldrama 3-jarige opleiding (psychoanalytische hypnotherapie), Vereniging symbooldrama

  • Opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut, Hypnoworld (regressie, indirecte en directe hypnotherapie)

.

Aukje-5007_edited_edited.jpg

Luisteren. Horen. Zien.
Over mij

bottom of page