Sitting by the Lake

Imaginatie cursus I 
"Een beeld zegt meer dan 1000 woorden"

 

Voorkomen is beter dan genezen.

 

Omdat ik ervan overtuigd ben dat regelmatig stil staan bij je binnenwereld voor iedereen belangrijk is, omdat het je veel inzicht en richting in je leven geeft en veel problemen kan voorkomen, geef ik vanaf januari deze cursus. Én omdat ik deze cursus graag zelf gevolgd had, niet in het kader van een dure opleiding of therapie, maar gewoon als wekelijkse cursus. 

 

Vanaf mijn 19e hebben dromen me gewezen op wat er speelde in mijn binnenwereld en wat (dringend) aandacht nodig had, later heb ik dagdromen of inzichtgevende imaginaties leren kennen als een nog toegankelijkere weg naar de binnenwereld, omdat deze beelden begrijpelijker zijn en de meeste mensen niet elke nacht hun droom onthouden. 

 

Geen psychotherapie dus, maar preventie. En omdat het fijn is om met regelmaat even echt stil te staan, te ontspannen en je bewust te worden van hoe het met je gaat. Je kunt het zien als je wekelijkse yoga les.

 

Maar in dit geval doen we een begeleide imaginatie - een half uur liggend op een matje met rustgevende muziek - waarin je diep ontspant en een inzichtgevende imaginatie ervaart.  

Hierna is er tijd om - met een kopje thee - een tekening te maken van deze 'dagdroom' (je hoeft echt niet goed te kunnen tekenen!), te reflecteren over de imaginatie en het inzicht en een actie hieruit mee te nemen. 

 

Laat je verrassen door de zeggingskracht van je eigen beelden, die vaak veel beter in staat zijn om je binnenwereld uit te drukken dan woorden. En ontdek het positieve effect van deze rust en aandacht voor jezelf op je leven en op de keuzes die je maakt.

 

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur. Met maximaal 4 deelnemers.